Verandas met glazen dak

Stijlen

Er zijn twee veranda stijlen om uit te kiezen:

  • Klassiek, kenmerkt zich door rechthoekige staanders en een victoriaanse goot.
  • Modern, kenmerkt zich door rechthoekige staanders en een ronde goot.

Beide stijlen zijn gelijk in prijs en toepasbaarheid. 

Kleuren

Er is keuze uit de aluminium kleuren:

  • ivoor (RAL 9001)
  • wit structuur (RAL 9016)
  • antraciet structuur (RAL 7024)

Kleuren zijn gelijk in prijs en toepasbaarheid. 

Afmetingen

Houd bij het inmeten voor uw veranda rekening met drie variabele afmetingen, namelijk de breedte, diepte en hoogte.

Breedte:
Veranda's worden standaard geleverd vanaf 4.06m breed en lopen op per meter: 4.06m, 5.06m, 6.06m, 7.06m, 8.06m, 9.06m, 10.06m, 11.06m, 12.06m. Of een meervoud hiervan. De breedte is eenvoudig door u zelf op maat in te korten.

Diepte:
Veranda's worden standaard geleverd in dieptematen van 2.5m, 3m, 3.5m of 4m. Alle dieptes zijn eenvoudig door u zelf op maat in te korten.

Hoogte:
Wij adviseren u om een hoogte van de onderkant van de veranda goot aan te houden van 2.20m óf 2.30m. Met deze afmetingen passen optionele glazen schuifwanden onder uw veranda altijd en zijn de betonpoeren nog goed in te graven.

Daken

Bij uw veranda leveren wij een helder glas of een melkglas dak. In onderstaand schema vindt u de eigenschappen van dit daktype.

Glazen dak:

  • Veiligheidsglas gelamineerd
  • Dakpanelen zijn ieder 8mm dik en 98cm breed bij standaard maat
  • Gelaagd d.m.v. tussenliggende folie
  • Keuze uit: helder en melkglas

Aantal staanders

Door de extra stevige aluminium constructie hebben onze veranda's minder staanders nodig. Daarmee behoudt u een vrij uitzicht en heeft u een ruime doorgang onder uw overkapping. Het aantal staanders is afhankelijk van de door u gekozen breedte, diepte en het type dak. 

Let op: Het is mogelijk dat het gootprofiel van uw veranda door het eigen gewicht in het midden tot 15mm doorhangt.

Fundering

Een veranda kan gemonteerd worden op betonpoeren. Deze kunt u als optie – met of zonder hemelwater afvoer - bij ons bestellen. 

Ledverlichting

Voor een gezellige avond onder uw veranda kunt u kiezen voor ledverlichting. De set bestaat uit 6 spotjes van 3 Watt per stuk en wordt geleverd met (‘aan/uit’ en traploos dimbaar) afstandsbediening.

Voorzijde veranda

De voorzijde van uw veranda kunt u optioneel afsluiten met een glaswand. Het aantal panelen wordt door NLVERANDAS bepaald door de breedtemaat van uw veranda. 

Linkerzijde veranda

De linkerzijde van uw veranda, vanuit de tuin gezien, kunt u optioneel afsluiten met een glaswand. Het aantal panelen wordt door NLVERANDAS bepaald door de uitval maat van uw veranda. 

Rechterzijde veranda

De rechterzijde van uw veranda, vanuit de tuin gezien, kunt u optioneel afsluiten met een glaswand. Het aantal panelen wordt door NLVERANDAS bepaald door de uitval maat van uw veranda. 

Installatiehandleiding

Vanzelfsprekend leveren wij bij iedere veranda kosteloos een uitgebreide en duidelijke installatiehandleiding en een montagevideo. 

Onderhoud

U kunt het aluminium frame en de dakplaten van uw veranda schoonmaken met een zachte doek of spons en een lauw sopje van water en een niet ontvettende zeep. Voor het schoonmaken van het dak is het raadzaam om een uitschuifbare zeem te gebruiken. Verwijder aangehecht vuil voorzichtig met een zachte doek of spons zodat de lak niet beschadigd. Spoel na het schoonmaken de veranda overvloedig met water. Gebruik voor het schoonmaken geen schuurmiddelen en/of schuursponzen.

Wij adviseren het aluminium frame minimaal tweemaal per jaar schoon te maken. Verwijder tevens regelmatig bladeren en vuil uit uw goot om verstopping te voorkomen.
Wanneer de goot verstopt zit en het regenwater niet meer voldoende kan weglopen door de afvoer, dan zal het regenwater aan de binnenzijde van de overkapping uitstromen. 

Betreden van het dak:

De benodigde frequentie van het schoonmaken van het dak verschilt van tuin tot tuin. Wilt u voor onderhoud op het dak zijn, loop dan niet direct op de dakbedekking. Plaats planken op meerdere tussenliggers om het gewicht te verdelen. Onder de planken legt u rubberen matten, zodat u beschadigingen aan het dak voorkomt.

Wilt u nog wat meer ideeën opdoen?

Graag nodigen wij u uit in onze showroom om alle modellen op groot formaat te komen bezichtigen.

Bezoek adres en showroom:
Aalsterweg 36 
5615 CG Eindhoven 
Nederland

Bel nu voor een afspraak!
+31 (0) 6 18 08 69 01.