Montage glaswand

Bekijk hier de montagehandleiding die wordt meegeleverd of onderstaande video.

 

BEKIJK HIER DE MONTAGE VIDEO 

 

Handleiding Glaswand 

De voordelen van glazen schuifwanden.

NLVERANDAS levert een breed assortiment glaswanden met alle bijbehorende opties door heel Nederland, België en een deel van Duitsland.
Ook geschikt voor terrasoverkappingen welke niet van het merk NLVERANDAS zijn!

Een glaswand in uw terrasoverkapping is een absolute meerwaarde!
Een water en winddichte oplossing waardoor u het gehele jaar geniet van uw terras.
De oplossing voor de bescherming van uw tuinmeubels, een stukje extra isolatie van uw woning & uw terrasoverkapping is altijd insecten vrij.

 

Inmeten van uw glaswand: 

Het in meten van uw glaswand is belangrijk maar eenvoudig. 
Er zijn twee maten van belang te noemen de hoogte en breedte maat. 
De hoogte maat van uw glaswand meet u altijd op meerdere punten. Bij het kiezen van de juiste glaswand maat heeft u 2 cm speling naar boven en beneden. 
In de breedte meet u de opening die u wenst af te sluiten met de glaswand. U berekent de overlap per plaat door de lengte te delen door het aantal glaspalen minus 1.
Bijvoorbeeld: U wilt een 4 rail systeem inkorten met 21cm. 
Een 4 railsysteem bevat 4 glasplaten. Haal hier voor de berekening 1 glasplaat vanaf. De overlap per stuk is dan 210 : 3 = 70mm.  

Uw schuifwand wordt geleverd:

 • Panelen 98 cm breed
 • Standaard systeem hoogte van 2000/2100/2150/2200/2250/2300/2400 of 2500 mm, met een speling van 2 cm naar beneden en 2 cm naar boven. De systeem hoogte van onze glaswanden is inclusief onder en bovenrail. 
 • Standaard in 10 mm dik gehard veiligheidsglas
 • De randen facet poly geslepen aan alle zijdes voor een strakke en veilige randafwerking
 • Loopwagens zijn voorzien van extreem sterke nylon wielen (2 per paneel) en zowel de onder als boven rail in de kleur verkeerswit structuur (RAL 9016), crème wit (RAL 9001), diepzwart structuur (RAL 9005) of antraciet structuur (RAL 7024).
 • Vloer rail is voorzien van anti-slijtage profielen waardoor de rail jaren lang in top conditie blijft
 • Uitermate soepele loop van de panelen
 • Railsysteem tot 6 meter lang (2/3/4/5 en 6 meter)
 • Geleverd als bouwpakket

 

Welke gereedschappen zijn benodigd tijdens montage?

 • Schroefmachine met schroef bit en boor
 • Rubberhamer
 • Kruiskop schroevendraaier
 • Afkortzaag of slijptol met aluminium schijf

 

Monteren van uw schuifwand systeem:

 1. Onderrail:
  Monteer de onderrail altijd op een gefundeerde ondergrond welke waterpas is. Na het voorboren en eventueel op maat zagen van de onderrail kunt u deze op het fundament vast schroeven of verlijmen met lijmkit.
 2. Plafond-rail:
  Zorg altijd voor gelijke hoogtes. Uw systeemhoogte maat 2000/2100/2150/2200/2250/2300/2400 of 2500mm is altijd de inbouw maat. Na het voorboren van de plafondrail kunt u deze in uw veranda of ligger schroeven. Wij adviseren om maximaal 2 cm speling naar boven of beneden te hanteren tijdens montage. Wanneer u liever niet wilt schroeven in de goot van uw veranda dan is het verlijmen van de bovenrail een goed alternatief. Hiervoor gebruikt u lijmkit (geen silicone kit).  
 3. Glas plaat:
  De geleverde glasplaat dient, aan de onderzijde, te worden voorzien van het meegeleverde U rubber. Dit werkt makkelijk door het rubber te voorzien van wat afwasmiddel, hierna slaat u het H profiel met een rubber hamer over het rubber heen op de glasplaat.
 4. H profiel:
  In het mee geleverde H profiel zijn door ons alvast de loopwagens gemonteerd (2 per profiel). U dient zelf het optionele volgsysteem en de RVS afdek kapjes aan de zijkant van het H profiel te bevestigen. Aan de zijkant is uw glaswand in hoogte te verstellen en door de afdek kapjes loopt de glasplaat niet rechtstreeks tegen uw muur of staander.

  Tot slot plaatst u het glaspaneel door deze eerst in de bovenrail te steken, vervolgens plaatst u het H profiel op het gelijke spoor van de vloerrail. Wij adviseren om dit met twee personen te doen ivm het gewicht en onhandige werkhouding. 
    

Heeft u toch nog vragen over de montage ?
Neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoonnummer +31 (0) 6 18 08 69 01 .  

Team NLVERANDAS
info@nlverandas.nl