Glaswanden

Kleuren

Voor de aluminium profielen van onze glazen schuifwanden heeft u de keuze uit de kleuren ivoor (RAL 9001), wit structuur (RAL 9016), diep zwart structuur (RAL 9005) en antraciet structuur (RAL 7024).

Deze kleuren geven uw veranda een luxe uitstraling en zijn gelijk in prijs en toepasbaarheid. Veelal wordt gekozen voor dezelfde profielkleuren als de kleur van de veranda. Gaat u de glaswand monteren in bijvoorbeeld een houten overkapping dan kiest u de kleur die het beste bij uw wensen past. 

Afmetingen

NLVERANDAS glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte- en breedtematen.

Breedte:
De breedtematen van de railsystemen variëren van 3000mm tot maximaal 6000mm en zijn in te korten tot de gewenste breedte. Hierbij zijn de systemen verkrijgbaar van een 3-rail t/m een 6-rail. Het aantal rails staat gelijk aan de hoeveelheid glaspanelen per systeem. De railsystemen hebben de volgende breedtematen: 

 

 • 2 rail met een lengte van 2000mm
 • 3 rail met een lengte van 3000mm 
 • 4 rail met een lengte van 4000mm
 • 5 rail met een lengte van 5000mm
 • 6 rail met een lengte van 6000mm

Hoogtes:
Glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in hoogtematen variërend van 1980 mm t/m 2520 mm. In ieder systeem is er een speling van maximaal 20mm naar boven en 20mm naar beneden mogelijk.

 • 2000mm
 • 2100mm
 • 2150mm
 • 2200mm
 • 2250mm
 • 2300mm
 • 2400mm
 • 2500mm

Afmetingen van de onder en boven rails en U profielen: 
Hoogtes: 

Plafond rail hoogte is 60mm 
Vloer rail hoogte is 25mm

Breedte maten onder en boven rails: 
2 spoor is 40mm breed 
3 spoor is 60mm breed
4 spoor is 79mm breed 
5 spoor is 98mm breed 
6 spoor is 117mm breed 

Optionele U profiel set ( 2 stuks) t.b.v afwerken staanders:
2 spoor U profiel 43mm breed en 40 mm diep 
3 spoor U profiel 63mm breed en 40mm diep 
4 spoor U profiel 83mm breed en 40mm diep
5 spoor U profiel 102mm breed en 40 mm diep 
6 spoor U profiel 121mm breed en 40 mm diep


Let op:
 
Heeft u een overkapping van 6,06 meter breed en wilt u een 6-sporen railsysteem aan de voorzijde?
In dit geval is het ons advies om U-profielen te monteren. Deze profielen zijn benodigd, omdat de glazen schuifwanden anders te weinig overlappen. 

Heeft u een overkapping met een diepte van 3 of 4 meter en wilt u hier glazen schuifwanden in plaatsen? Er zijn dan een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

- Sluit de overkapping met een diepte van 3 meter af met een 3-railsysteem en vul de overige ruimte op met een extra staander tegen de muur.
Hetzelfde geldt voor een diepte van 4 meter en een 4-railsysteem.
Met deze  muur staander creëert u 11 centimeter extra vulling. 
Hierdoor ontstaat een optimale overlap per glaspaneel.

Bij de staander die tegen de muur wordt gemonteerd, wordt de voetplaat van 2 centimeter aan de muurkant en rail zijde verwijderd. Hierdoor kan de staander direct tegen de muur worden geplaatst.

Omdat de staander niet dragend is, hoeft deze niet op een beton poer te staan. Het is echter wel noodzakelijk om een funderingskoker te bestellen welke aan de muurkant wordt bevestigd.

 

Materiaal

Een glazen schuifwand is verkrijgbaar van glaspanelen met een breedte van 98 cm per glaspaneel. Deze heldere glaspanelen zijn gemaakt van 10mm dik gehard glas en zijn over het gehele paneel doorzichtig. De schuifwanden worden geleverd als complete set inclusief aluminium bovengeleider, onderrails met geïntegreerde waterafvoer en anti slijtage profielen en aluminium glasprofielen met dubbel gelagerde nylon wielen. De glazen schuifwanden zijn niet standaard voorzien van een mee neem systeem. Hierdoor kunt u ieder glaspaneel afzonderlijk verschuiven.

Fundering

Voor glazen schuifwanden is een sterke fundering nodig welke waterpas ligt en tot 390kg per strekkende meter kan dragen. Ligt er nog geen fundering? Dan heeft u de volgende mogelijkheden:

 • De glazen schuifwanden op de aluminium funderingskoker monteren. Wij adviseren deze optie om verzakking van de glazen schuifwanden te voorkomen;
 • De glazen schuifwanden op uw terras of aangelegde fundering plaatsen indien deze waterpas ligt en sterk genoeg is om 390 kilogram per strekkende meter te dragen.

Deurgrepen

 • Voor een goede grip en het voorkomen van vingerafdrukken op het glas
 • Dient gemonteerd te worden aan beide zijden van het glaspaneel. Wij leveren een set deurgepen aan met speciale plakstrips. Hierdoor kunt u zelf de plaats bepalen van de de greep set. 

Tochtstrips 

 • Ideaal om tocht, regeninslag, vliegen en muggen te weren uit uw terrasoverkapping. NLVERANDAS levert deze aluminium profielen met haar in de kleur blank/zilver waardoor deze niet of nauwelijks opvallen op de glaspanelen. De tochtstrips kun u los op de zijkant plaatsen voor een demontabel gebruik of deze vastlijmen met silicone kit.

  Wilt u nog wat meer ideeën opdoen?
  Graag nodigen wij u uit in onze showroom om alle modellen op groot formaat te komen bezichtigen.

  Bezoek adres en showroom:
  Aalsterweg 36 
  5615 CG Eindhoven 
  Nederland

  Bel nu voor een afspraak!
  +31 (0) 6 18 08 69 01.